Hírek - Szili kiütéssel...

2014.08.31.Szili kiütéssel győzött

Szombat éjjel a zürichi Volkshausban mintegy 600-700 néző előtt lépett ringbe Szili István, a nem túl ismert UBF szervezet középsúlyú bajnoki övéért.

Ellenfele a SES Promotion versenyzője, a német Mathias Zemski (13-1 3KO) volt. A találkozót Zemski kezdte aktívabban, jóval többet ütött, ezek azonban szinte lepattantak a magyar fiúról. A második menetben Szili magasabb fokozatba kapcsolt, a német pedig egyre gyakrabban keresett fogásban menedéket. Szili fizikai fölénye a harmadik körben egyértelműen kiütközött és Zemski egy villámgyors szűk testütést követően elszenvedte a meccs első padlózását. A 4-ben Szili megvillant egy jobbossal és a német ismét megnézte közelről a ringvásznat. Három a magyar igazság, így az 5. körben egy kemény testütés után megint számolni kellett Zemskire. Becsületére legyen mondva, a hatodik menetben továbbra is rohamozni próbált, de ismét jött egy kőkemény testütés.. és a negyedik vászonvizit. Ezt követően a mérkőzésvezető pontot vont le Szilitől, mivel úgy értékelte, hogy a földre hanyatló Zemskit túl későn ütötte meg. Ez azonban már nem befolyásolta a végeredményt, mivel néhány másodperc múlva István ismét (immár ötödször) leütötte ellenfelét, a mérkőzésvezető pedig végetvetett az egyoldalú küzdelemnek. A magyar fiú rekordja mától tehát: 18 győzelem (8 KO), 0 vereség, 2 döntetlen.
Lapunk kérdésére Szili a nemrégiben felröppent amerikai karrierről és legnagyobb sztárok elleni meccsekkel kapcsolatban a következő információkat osztotta meg: a nyilatkozatot nem ő tette, ismeri a súlycsoportja legjobbjait és tisztában van az erőviszonyokkal. Az amerikai kalandból egyelőre annyi igaz, hogy érkezett felé egy megkeresés egy Antoine Douglas elleni WBA interkontinentális címmeccsre, amit végül a felkészülési idő rövidsége miatt nem vállalt el. A tegnapi mérkőzés felvétele a profiboksz.hu "Video" szekciójában rövidesen elérhető lesz.

SziliBox - Kezdőoldal