Hírek - Furcsa meccset...

2013.08.24. Furcsa meccset bokszolt Szili István

A péntek este Galatiban lépett kötelek közé a veretlen középsúlyú reménység, Szili István, aki a WBO nemzetközi-bajnoki címéért meccselt a török Gökalp Özekler ellen. A meccset a török versenyző menedzsmentje szervezte Romániában.

A 30 éves kőszegi illetőségű versenyző élete első címmérkőzésén vett részt az ebből a szempontból jóval rutinosabb török ellen, hiszen Özekler korábban német nemzetközi, és WBC mediterrán bajnok volt.

A két bunyós végig partiban volt egymással, de Szili Istvánnál voltak a hangsúlyosabb találatok, ráadásul ő volt az, aki a 8. menet hajrájában egy kemény balossal megrendítette riválisát. Ugyanakkor nem szabad elhallgatni, hogy Szili védekezése ezen az estén meglehetősen szellős volt, Özekler számtalan balegyenese szabad utat talált a magyar bunyós fejéhez – viszont egyszer sem tudta zavarba hozni a magyart.

Mindazonáltal úgy tűnt, hogy Szili István jóval többet tett a győzelemért, látványosabb találatai voltak, testre is remekül dolgozott. E sorok írója úgy látta, hogy a magyar ökölvívó legalább két menettel többet nyert a töröknél. A végeredmény viszont döntetlen lett, megosztott pontozással, úgy, hogy a román pontozóbíró Szilit látta jobbnak, egy másik ítész a törököt, a harmadik pedig döntetlent látott.

Ezzel a „gyanús” eredménnyel Szili István új rekordja: 17 győzelem és 1 döntetlen.

A meccs érdekessége, hogy a 11. menet közepén Özekler edzője, Uktay Urkal belépett a ringbe, valószínűleg azért, mert azt hitte, hogy már vége van a menetnek. A török mester nem vette figyelembe, hogy pont ő volt az, aki közel másfél perc szünetet kapott versenyzője szerelésének igazítására. Ha a szabályokat nézzük, akkor ezért a német Manfred Kuechler ringbírónak azonnal le kellett volna léptetnie Özeklert.

SziliBox - Kezdőoldal