Hírek - „Tomi Kid”...

2012.01.31.„Tomi Kid” ellenfele túlélte, Szili Istváné feladta

A péntek esti nagyszombati profibox gálán tért vissza a legismertebb felvidéki hivatásos ökölvívó, „Tomi Kid” Kovács Tamás”, míg a feltörekvő középsúlyú reménység, Szili István már a 14. fejvédő nélküli mérkőzésen bizonyított.

Rövid hírünkben már beszámoltunk Szili István 14. profi sikeréről, melyet a péntek estig veretlen albán Jetmir Kuqi (6 győzelem – 1 vereség) ellen aratott. A hivatalos végeredmény TKO a 3. menetben, ám ennek az idő előtti győzelemnek azért története van. Szili rámenősen bokszolt az első két menetben, és bár talált, némileg merev volt, így nem tudott kellőképp kibontakozni.

A magyar bokszoló ennek ellenére nyomasztó fölényben küzdött, míg a sokat szabálytalankodó Kuqi csak a 2. menet legvégén tudott kijönni a szorításból – több pontos találattal.

Aztán a harmadik menet elején az albán ökölvívót, sorozatos fejelései miatt, a ringbíró megintette, amit Kuqi elég furcsán, a mérkőzés feladásával reagált le. Érthetetlen, a közönséget semmibe vevő, sportszerűtlen lépés volt Kuqi részéről ez a cselekedet, hiszen az albán bokszolótól abszolút nem ok nélkül vonták le az egy pontot. Mindegy, hogy miként, de Szili István TKO-val nyerte a 14. profi mérkőzését.

www.monokli.com

SziliBox - Kezdőoldal