Hírek - Útban az ugródeszka...

2010.11.19.Útban az ugródeszka felé - Szili István

Másodszor lép ringbe a Felix Promotion színeiben, összességében pedig a hetedik győzelmére hajt a profik között Szili István (6–0, 1 K. O.–T. K. O.). A Spártai művésznevű kőszegi fiatalember több ellenfélváltás után végül Táki Bencével (0–1) küzd meg az orosházi gála főmérkőzésén.

- Mennyiben változott meg az élete, mióta csatlakozott a Felix Promotionhöz?
- Inkább úgy mondom, ma már újra a régi kerékvágásban halad minden. Az első meccsem előtt a média részéről nagy volt az érdeklődés, de mára normalizálódott minden. Azaz tréningezek, tréningezek és tréningezek.

- Bokszberkeken belül viszont egyre többen ismerik. Legutóbb például Matolcsi József jelentette ki, hogy szívesen bokszolna Önnel a magyar bajnoki övért.
- Többen is meséltek erről, és el is gondolkoztam rajta. Én is szívesen bokszolnék Matolcsival, de ez nem az én dolgom, hanem a két menedzsmenté. Ha Rácz Félix és Matolcsi képviselője megegyezik, szívesen nézek szembe a kihívással.

- Ez már az az ugródeszka lenne, amiről korábban többször is beszélt?
- Ha Matolcsival bokszolhatnék, akkor tényleg lemérhetném, hol is tartok valójában. Korábban ő nemzetközi szinten megmutatta, hol tart, és ha legyőzném, az tényleg ugródeszka lenne.

- Mennyiben más a munka itthon, mint korábbi állomáshelyén, Svájcban volt?
- A mostani munka kicsit hasonlít arra, amit hajdan az amatőrválogatottban végeztünk, emellett edzőm, Bertók Róbert behozott olyan elemeket is, amelyeke csak a profiknál alkalmaznak. Többet csiszoljuk a technikámat, pontosítunk, emellett koordinációs tréningeket is végzünk.

- A hol, azt hiszem, jogos kérdés, elvégre ön kőszegi, Bertók Róbert szentesi, a másik edzője, Gál László pedig szegedi.
- Öt-hat héttel egy-egy meccs előtt már én is szentesi vagyok. Átköltözöm ide, az üdülőközpontban lakom, és ha a szükség úgy hozza, kesztyűzni meg átjárunk Szegedre Gál Lászlóékhoz. 

- Megszokta már, hogy újra állandóan Magyarországon él, és nem kell ingáznia az otthona és Svájc között?
- Már nagyon vágytam haza, és most kiválóan érzem magam a bőrömben.

- Állapotán tovább javíthat egy szombati győzelem.
- Nem is lehet más a célom, és nem is tudok elfogadni más eredményt. Bár az ellenfelem személye többször változott, először úgy volt, szerb bunyóssal találkozom, aztán egy másik magyar bokszoló került képbe, végül Táki Bence lett a befutó. A váltások nem zavartak meg, mindegy, ki következik, nyernem kell.

(felix promotion)

SziliBox - Kezdőoldal