Hírek - Rácz Félix Visszatér!

2010.09.09.Rácz Félix Visszatér!

Négyéves távollét után visszatér a hivatásos ökölvívás világába Rácz Félix.

Négyéves távollét után visszatér a hivatásos ökölvívás világába Rácz Félix. A korábban Magyarországon ötször az év menedzserének választott szakember első lépésként az eddig Svájcban bokszoló, hibátlan mérlegű Szili István (5 mérkőzés, 5 győzelem.) menedzselését veszi kézbe, de tervei között szerepel a régi nemzetközi sikerek ismételt elérése is. „Először vissza kell rázódnom a box világába. Természetesen az internet és néhány rendezvény segítségével eddig is képben voltam, de más képben lenni, és más ismerni a jelenlegi mezőnyt. Szeretném bebizonyítani, hogy tudatos munkával és befektetéssel igenis lehet eredményeket elérni, és Magyarországon nem olyan sanyarú a profi boksz helyzete, mint azt néhányan lefestik” – mondta Rácz Félix. A menedzser négy éve Szentesen fejezte be pályafutását, és most stílszerűen ott tér vissza. Bertók Róbert főszervezővel idei közös első gáláját október 2-án rendezi, természetesen Szili István főszereplésével. Az esemény egyfajta premier is lesz, hiszen 2010-ben magyar televízió sem itthonról, sem külföldről nem sugárzott még magyar bokszoló részvételével élőben mérkőzést, a szentesi gálát viszont a Sport Televízió tervei között ez szerepel. „Ezúton is szeretném megköszönni a csatorna bizalmát, egy régi együttműködést újítunk most fel. Az irodának és nekem is az a célom, hogy a magyar profi boksz előrelépjen és szeretnénk megtenni az első lépést a nagy cél felé együtt” – jelentette ki Rácz Félix.

Riport

- Szinte napra pontosan négy év telt el a búcsúja óta. Azóta a hazai profi boksz tetszhalott állapotba került, kevesebben indulnak el komoly szándékkal a profi karrier felé. Ön mégis visszatér. Miért?
– Elsősorban mert szeretnék életet lehelni a „tetszhalott” állapotba, másrészt, mert mindig is kerestem a kihívásokat, és ez most az!
– Két éve a visszatéréséről faggatták, akkor azt mondta: „A stressz, a fölösleges harc és a „szakmába” beágyazódott, inkompetens emberekkel való folyamatos konfliktus nagyon nem hiányzik!” Mégis hiányzott?
– Ezt most is állítom! Nincs szükségem, és nem hiányzik sem a fölösleges stressz, sem az ökölvívásban tartózkodó néhány inkompetenssel való harc! Hogy mi hiányzott? Talán az, hogy folyamatosan kritizáljanak, és mindig mindent jobban tudjanak, mert az utóbbi években nyugodt életet éltem, és szinte mindenki elfogadta, amit mondtam vagy tettem… És akkor most komolyan! Hogy mi hiányzott? Igazából semmi! Mint azt az előbb is mondtam, szeretném bebizonyítani, hogy van alkalmas ökölvivó a „felépítésre”, csak ismerni kell a szakmát, vállalni kell a kockázatot, és ami a legfontosabb, dolgozni kell!
– Menedzser, promoter vagy mindkettő lesz?
– Első körben menedzser. Mert bár félszemmel eddig is figyelemmel kisértem a nemzetközi aktivitást, szükségem lesz egy kis időre, hogy ismét feltérképezem a jelenlegi helyzetet, és visszarázódjak a ”vérkeringésbe”.
– A gálák szervezéséből, a program kialakításából mennyire veszi ki a részét?
– A gálák szervezése a megállapodásunk értelmében Bertók Róbertre hárul, akit egyrészt nagyon jó szakembernek tartok, és nem csak bokszmúlttal rendelkezik, de kiváló szervezői készséggel is bír, amit az évek alatt be is bizonyított. Úgyhogy azokat a magyarországi eseményeket, amelyeken a Felix Promotion bokszolói is érdekeltek, ő szervezi.
– Egyelőre Szili István az egyetlen bunyósa. Benne milyen perspektívát lát, illetve lesznek-e, lehetnek-e követői?
– István amellett, hogy remek ember, ugyancsak remek képeséggel megáldott ökölvivó. Még 2005-ben figyletem fel rá, de akkor még nagyon fiatal volt. A hozzállása és a teljesítménye alapján benne abszolút látok fantáziát, de természetesen szükségünk lesz egy kis időre, hisz mint tudjuk: „Rómát sem egy nap alatt építették fel”.
– A hazai vagy a külföldi piac lesz a fő cél?
– Elsősorban a magyar piac úgymond újjáélesztése a cél, de persze fokozatosan, mint azt évekkel ezelőtt is tettük, a nemzetközi vérkeringésbe is szeretnénk visszakerülni.
– Sokszor, sok helyen elhangzott, a profi boksz nem létezik televízió nélkül. Létezik?
– Kétségtelen, hogy a profi bokszban való előrejutásban a tévé szakmailag (ez alatt a neves ellenfelek finanszírozását értem), illetve a hazai ökölvivó népszerüsítésében is nagy szerepet játszik. De nem félek attól, hogy egy bizonyos idő eltelte és eredmény elérése után nem sikerül majd üzletszerüen szórakoztatnunk!
– Egy ideje már más sportolók menedzselésével foglalkozik, a Felix Promotiont is miattuk élesztette újjá. Az ökölvívás hogyan illeszkedik a profilba?
– Örülök, hogy régi álmomat válthattam valóra tavaly azzal, hogy több sportág képviselőivel, valamint olyan cégekkel, mint az IMG vagy a Lagardere, dolgozhatok együtt. Nagyon megtisztelő, hogy olyan kiváló sportolókat ismerhettem meg és müködhettem együtt ez idő alatt, mint: Benik Balázs, Babos Timea, Dzsudzsák Balázs, Havasi Joci, a Rakonczay házaspár, Szabó Krisztián, Vincze Otto és még sorolhatnám... És hogyan illeszkedik bele a profilba? Jól! Higgye el nagyon jól!
– Nem fél attól, hogy a mostani sportolói féltékenyek lesznek a régi kedvenc visszatérése miatt?
– Szerintem minden sportoló, akivel jelenleg együttmüködünk, tudja, hogy ez semmit sem változtat a viszonyunkon. Sőt, ez újabb „felület”, ahol ők is megjelenhetnek, és azzal, hogy az iroda szélesíti portfolióját, még nagyobb publicitást kap, nekik is előnyt jelent.

SziliBox - Kezdőoldal