Hírek - Szili István - egy...

2011.11.01.Szili István - egy év után ismét hazai ringben

A feltörekvő, Svájcban profiskodó középsúlyú reménység, Szili István (12 győzelem – 0 vereség) november 12-én ismét Magyarországon húz kesztyűt.

A fent említett napon Szekszárdon rendez hivatásos ökölvívó gálát a Profibox Promotion, több címmérkőzéssel a programban. Mostani írásunkban azonban Szili Istvánt szólaltatjuk meg, aki egy esztendeje nem bokszolt hazai ringben, mióta ismét svájci menedzsmenttel építi egyre ígéretesebb karrierjét. 

Szili István„Igen, egy év után ismét otthon bunyózok, s nagyon várom már a mérkőzést” – fogalmazott Szili, aki az itthoni fellépésének létrejöttéről is beszámolt. „Ez a mérkőzés úgy jött képbe, hogy a menedzserem, Nic Proschek, és Petrányi Zoltán baráti kapcsolatban vannak, és Csepi versenyzői is többször szerepeltek a mi gáláinkon, ezért felajánlotta, hogy mi is bunyózhatunk a gáláin, aminek nagyon örültünk, és persze egyből igent is mondtunk.”

Szili István a felkészüléséről is beszámolt a monokli.com oldalnak, melyet megszakított egy rövid magyarországi kitérő, hiszen a bunyós is jelen volt a Profibox Promotion vasárnap esti rendezvényén.

„Egy hetet Kőszegen a Fitt-Box Clubban készültem, Varsányi Áronnal és Gombai Jánossal, majd a múlt héten tértem vissza Frenkendorfba, ahol már edzőmmel, Michael Sommerrel készültem tovább. Természetesen ő lesz a sarkamban, illetve a szokásokhoz híven barátom, Karakó István.”

A 28 éves ökölvívó ellenfele a rutinos ringveterán Gáspár Gyula (13 győzelem – 12 vereség – 1 döntetlen) lesz.

„Nem ismerem az ellenfelemet, Gáspár Gyulát, annyit tudok róla, hogy nálam idősebb versenyző, s több mérkőzése is volt a profik közt, mint nekem. Biztos rutinosabb versenyző, mint én, de győzni megyek haza mindenképp!” – jelentette ki Szili.
 

SziliBox - Kezdőoldal