Hírek - Tucatnyi győzelem,...

2011.09.25.Tucatnyi győzelem, de nem tucatbunyós - Szili ismét nyert

Hivatásos pályafutása tizenkettedik győzelmét aratta szombat este Szili István, a kőszegiek feltörekvő középsúlyú reménysége.

A Svájcban profiskodó, makulátlan mérlegű egykori válogatott bunyós Frenkendorfban lépett szorítókötelek közé, éspedig a „Baltikum Királyának” is becézett észt Szergej Melis (18 győzelem – 6 vereség) ellen. A nyolc menetes találkozón a 28 esztendős magyar ökölvívó végig irányította a küzdelmet, s végül egyhangú pontozással, 79-73, 79-70 és 78-74 arányban diadalmaskodott, vagyis – két pontozó szerint – Szili mindössze egy menetet „engedett át” ellenfelének. 

Pedig a pontozás alapján könnyűnek tűnő mérkőzés korántsem volt egyszerű, hiszen Melis a második körben elég komolyan megfejelte magyar ellenfelét, melynek következtében Szili jobb szeme csúnyán feldagadt. Melis dulakodással próbálta széttördelni a meccset, ám Szili balegyenesekkel, balegyenes - jobb felütés kombinációkkal remekül megelőzte a baltikumi bunyóst.

A 4. menettől Szili felütésekkel testen lassította, és ritmusváltásokkal egyre inkább megtörte az ellenfelét, aki főleg beugrásokkal próbálkozott, de csak egyeket ütött, amire a magyar harcos mindig válaszolni tudott. A helyszíni beszámoló szerint Szili István küzdelmes, hirigekkel tarkított mérkőzésen szerezte meg profi pályafutása 12. győzelmét.

forrás:monokli.com

SziliBox - Kezdőoldal