Hírek - Szili István...

2011.01.30.Szili István február 5-én, Svájcban is bokszol

Kissé váratlanul új ponttal bővült Szili István programja: a Felix Promotionnel együttműködő középsúlyú bunyós február 5-én a Bázel melletti Frenkendorfban húz kesztyűt.

Érezhetően nem felejtették el Svájcban, hogy Szili István profi pályafutása első öt mérkőzését ott vívta. Karrierje korai szakaszának menedzsere ugyanis meghívót küldött neki, amelynek értelmében február 5-én egy bolgár öklözővel hat menetet küzdhet a Bázelhez közeli Frenkendorfban.

„Az ottani közönség szeretett volna még egyszer látni, ezt megbeszéltem a pályámat tavaly ősz óta egyengető Rácz Félixszel, aki rábólintott. Úgy gondoltuk, ha már elmaradt a január tizennegyedikére tervezett fellépésem, ennél jobb alkalmat nem lehet találni a pótlására. Svájc után pedig irány Nyitra, február huszonötödikén már ott lesz jelenésem” – árulta el a hét meccs után is veretlen Szili.

A nyitrai gála (amelynek főmeccsét a Felix Promotionnel ugyancsak együttműködő Kovács Tamás, alias Tomi Kid vívja a WBO Európa-bajnoki övéért) sorsfordító lehet Szili életében, hiszen azzal jár le a hárommeccses „bizonyítási időszaka” Rácz Félix csapatánál.

„Remélem, továbbra is marad a kapcsolat – vallotta be a kőszegi bunyós. – Mindenképpen jelentősebb célok felé akarok orientálódni, ehhez pedig elengedhetetlen Félix szakmai tapasztalata és segítsége. Hamarosan interkontinentális vagy Európa-bajnoki övért akarok küzdeni, de hogy pontosan mi lesz a végállomás, Félixre bízom, ő tudja, mi a jó nekem.”

Más téren viszont már megtörtént a váltás, miután Bertók Róbert az FP küzdősportszakágának vezetője lett, Istvánnak edző után kellett néznie, és úgy tűnik, szűkebb pátriájában megoldást is talált. Jelenleg Varsányi Áronnal és Gombai Jánossal készül otthon, a jól sikerült alapozást pedig kesztyűs edzések követik, de már Szlovákiában, az újdonsült csapattárs, Tomi Kid segítségével.

Forrás: monokli.com

SziliBox - Kezdőoldal