Hírek - Szili István...

2009.12.23.Szili István karácsonyi bunyóra készül!

Szili István karácsonyi bunyóra készül! Szili István, az amatőr válogatott egykori oszlopos tagja második profi mérkőzését vívja december 26-án, a berni Kursaal kaszinóban felállított ringben: a pekingi olimpiai részvételtől bődületes bírói csalással megfosztott ökölvívó egy hatmenetes találkozón a 21 éves fehérorosz Aliaksandr Sushchyts-sal (1-0-1) üti össze kesztyűit.

Bunyó a szeretet ünnepén? Miért is ne, megszokott dolog a professzionális ökölvívás világában. Ha azt nézzük, többen is kapnak ajándékot, a nézők remélhetőleg jó derbiket, a győztes versenyző egy strigulát a megnyert meccsek mellé a boxrec-en, a vesztes pedig …
A kőszegiek csupa szív sportolója, Szili István nemrég kezdte el profi karrierjét a svájci BoxingKings vállalkozás támogatásával. Első találkozóját 2009. október 24-én, a svájci Asconában vívta, amikor is hat menetben, magabiztos pontozással verte az olasz Fares Sahawneh-t.
A 26 éves magyar öklöző a háromhetes fizikai felkészülést lakóhelyén, Kőszegen végezte, a helyi fitbox klubban erősített, futott, valamint szermunkázott Bruno Aratti edző irányításával. A kesztyűzés fázisára már a berni edzőteremben került sor, Szili a rá jellemző maximális elszántsággal pörgette ökleit, elmondása alapján jó formában várja a Boxing Day néven futó, a berni Kursaal kaszinóban december 26-án, 15 órától kezdődő gálát, ahol a hat profi mérkőzés mellett amatőr találkozókat is rendeznek.
- Úgy érzem, tisztességesen felkészültem a második profi mérkőzésemre. A súlyommal minden rendben, edzések után hozom a 73 kilogrammos limitet. Nagyon várom már, hogy újra a ringben legyek és bemutatkozhassak a hazai közönség előtt. Kemény volt a felkészülés, még vannak olyan technikai elemek, melyeket szoknom kell, magyarul tanulom a profi bunyót. A kondícióm rendben, igaz, azzal amatőrben sem volt gondom. Vallom, az elvégzett munka meghozza gyümölcsét. Én készen állok, tőlem kezdhetünk! – nyilatkozta a www.szilibox.hu-nak a kimondhatatlan nevű fehérorosz ellen készülő ökölvívó.

SziliBox - Kezdőoldal