Hírek - Rácz Félixet...

2010.11.24.Rácz Félixet kérdeztük Erdei Zsolt mérkőzéséről, és az orosházi gáláról

Az ökölvívás világába nemrég visszatért Rácz Félix menedzsert kérdeztük a cége által szervezett szombat esti orosházi küzdősport gáláról, valamint Erdei Zsolt néhány órával később megrendezett visszatérő mérkőzéséről.

A menedzsert először az Atlantic Cityben megrendezett Erdei-Onyango összecsapásról kérdeztük, melyet a magyar bokszoló simán, egyhangú pontozással abszolvált. A remélt kiütés viszont elmaradt.

„Lehet, hogy nem leszek túl népszerű, de nekem a következő a véleményem erről a meccsről” – kezdte Rácz Félix, aki ezt követően szinte egy szuszra elmondta a gondolatait. „Úgy gondolom, hogy Erdei Onyangóval csak a mérlegelésnél volt egy súlycsoportban, ezért az afrikai rekordját nézve, és Zsolt képességeit ismerve, úgy vélem, hogy egy kiütés sokkal hasznosabb lett volna Zsolt további amerikai építkezése szempontjából.”

„Persze ne legyünk elégedetlenek, mert így is utca hosszal nyert, és mi, a szakma ezt tudjuk és láttuk, de egy focistát sem csak azért szeretünk, mert jól játszik, hanem azért mert gólokat rúg. Ezért egy bokszolót sem csak azért szeretünk, mert jól bokszol, hanem azért mert rendre kiüti az ellenfeleit.”

„Ha egy Cloud-ot, Pascalt, Hopkinst vagy Dawsont ver így meg, az más...” – folytatta. „Viszont az HBO a Showtime vagy az ESPN vezetőit nem az érdekli, hogy ki mennyire jó ökölvívó, hanem hogy ki mennyire eladható a „nem szakmának”, a sportot szerető nézőknek, a hirdetőknek, hisz azok többen vannak, és a bevételeket ők generálják, akár pay per view-ról beszélünk, akár nem.”

A meccs előtt Erdei Zsolt is úgy nyilatkozott, hogy emlékezetes mérkőzésen szeretné letenni a névjegyét az Egyesült Államokban. Vajon ez sikerült neki?

„Erre a meccsre kevesen fognak emlékezni, a nem magyarok közül” – véli Rácz Félix. „A közönségben nem az marad majd meg, hogy valaki nagyon jó bokszolt és nyert, hanem az, hogy nagyon durván kiütötte az ellenfelét, mint a gála főmérkőzésén, a Martinez - Williams küzdelem esetében. Erdeinek Amerika már nem kellene, nincs rászorulva, sem anyagilag, sem erkölcsileg! Ő egy nagyon nagy bajnok! De ha ezt, amit most tesz, nem tenné meg, valószínűleg úgy érezné magát, mint egy státuszban lévő király korona nélkül. Ezért minden tiszteletem az övé, és meghajlok az akarata és tenni akarása előtt!”
Bertók Róbert és Rácz Félix

A szombati orosházi gálán telt ház várta a ringbe lépő ökölvívókat, amit a Felix Promotion korábbi gáláin már megszokhattunk. Ám az iroda 2006-óta először rendezett bokszgálát, így Rácz Félixet kértük, hogy a korábbi rendezvényeivel hasonlítsa össze az eseményt.

„Kicsit a régi időket idézte vissza ez a rendezvény, ami nagyon jó érzés volt, de azt is látnunk kellett, hogy még az út elején tartunk. Jó hír viszont, hogy haladunk, és jó úton haladunk!” – mondta a cégvezető, aki Bertók Róbert munkáját, és profizmusát is kihangsúlyozta értékelésekor.

A Felix Promotion bunyósa, Szili István már a hetedik győzelmét aratta a profik között. Őt külön értékelte a menedzser. „Úgy gondolom, Szili egy igazi közönségszórakoztató bunyóssá fog válni, pár meccsen belül, de szakmailag még van csiszolni való rajta. Ez elsősorban az ő, és az őt felkészítő stáb a feladata. Viszont változatlanul úgy gondolom, jó alany! Most pár nap szünetet kapott, majd január közepén, külföldön, egy közös szervezés keretén belül lép kötelek közé.”

SziliBox - Kezdőoldal