Hírek - Bertók Róbert lett...

2010.10.30.Bertók Róbert lett a Felix Promotion ökölvívó üzletágának vezetője

Ahogyan azt Rácz Félix egy korábbi televíziós interjújában már sejteni engedte, Bertók Róbert kapja meg a karmesteri pálcát a Felix Promotion profi ökölvívással foglalkozó ágazatában. Ismerjük meg a szentesi szakembert közelebbről, bár azt azért hozzá kell tenni, hogy nem nagyon szorul bemutatásra.

Bertók Róbert az ökölvívó


Bertók 2000-ben, a tamperei EB után fejezte be ökölvívói pályafutását, de a sporttól nem szakad el, sőt, a legnagyobb sikerek csak ezt követően jöttek. Visszavonulása után azonnal edzőként kezdett munkálkodni, de 2003-ban újra felhúzta a kesztyűt kick bokszban, amelyet – párhuzamosan az ökölvívással – 1994-óta űzött versenyszerűen. 2004-ben light és full contaktban is világbajnok lett, ugyanazon az eseményen! (Szerzett később Európa-bajnoki győzelmet is, de ebben az írásban nem törekedtünk az események pontos rekonstruálására.)

Bertók Róbert kick-box


A ma már sportolóként nem, de edzőként aktív Bertók 10 éve rendez küzdősportos és egyéb eseményeket rendezvényszervező cégén keresztül (a 2007-es amatőr kick-boksz EB sikeres lebonyolítása is a nevéhez fűződik), Rácz Félixszel való kapcsolata 2002-ben indult. Erre a kiváló sportember a következőképp emlékszik vissza.

„Rácz Félixet 2002-ben ismertem meg, amikor felmentem hozzá Pestre, és beajánlottam neki a saját rendezvényeimet, mint a profi boksz esetleges helyszínét” – kezdte. „Ő megkérdezett, hogy visszatérnék-e a ringbe is, hiszen tudta, hogy Nagy Jánost kétszer le tudtam győzni. Akkor elmondtam, hogy az ökölvívást sportolóként már lezártam, s már csak a szervezés része érdekel.”

Bertók Róbert a háttérben, 2002-2006

A Felix-Promotion 2002 és 2006 között szorosan együttműködött Bertók Róberttel, s olyan sikeres és látványos gálákon dolgoztak együtt, mint a Kovács Attila – Mamadou Thiam meccsel fémjelzett szentesi esemény (2005).

„Az akkori Felix-Promotion megjelenése ezeken a gálákon nagy minőségbeli előrelépést jelentett, és ez meglátszott a látogatottságon is. A négy év alatt egyre komolyabb gálákat sikerült tető alá hoznunk, melyekre később Félix behozta a TV2 tévécsatornát is. Minden egyes közös szervezésű gála nagy siker volt, amelyekre Félix nagyon nagy mérkőzéseket hozott le.”

Bertók Róbert és felesége.jpg


A Felix-Promotion 2006-őszén, egy emlékezetes, Bertók Róbert által koordinált gála után fordított hátat az ökölvívásnak. Ez Bertók Róbertet is hidegzuhanyként érte.

„A 2006-os visszavonulása engem is hideg zuhanyként ért, de teljesen megértettem az akkori döntését. Az elmúlt négy évben továbbra is rendeztem gálákat, amelyekre a boksz mérkőzéseket Cséffalvay Péter és Petrányi Zoltán hozta. Természetesen velük is együtt tudtam működni, és azok a gálák is nagyon jók voltak.” – jelentette ki a szakember, aki később mindent megtett, hogy Rácz Félixben ismét fellobbanjon a szikra.

A Felix Promotion és Bertók Róbert

„Az elmúlt egy-két évben sokszor jártam Félix cégének az irodájában, és sokat beszélgettünk a jelenlegi munkánkról, illetve a jövőbeli elképzeléseinkről. Sokáig a boksz csak az én részemről került fel témaként, de tudtam, hogy egy ilyen kvalitású szakember nem teheti le végleg a lantot.” – folytatta. „Körülbelül egy éve már szóba került az újrakezdés lehetősége, mégpedig oly módon, hogy Félix fontos szerepet szán nekem az iroda életében. Ezt a feladatot egy ideig csak körvonalaztuk, majd nemrég megszületett a döntés, ami szerint a Felix Promotion profi boxszal foglalkozó ágazatát teljes egészében én viszem majd.”

„Természetesen ez elképzelhetetlen lenne Félix segítsége nélkül, hiszen a fontosabb háttérmunkák, üzletkötések, és reklámszerződések leszervezésének kilenvben százaléka így is rá marad. Nem beszélve arról, hogy a profibox területén a világ legnagyobb menedzsereivel áll kapcsolatban, ami mintegy átjáró lehet majd a nagybetűs profi boksz életbe.”

Természetesen adódott a kérdés, hogy üzletágvezetőként milyen feladatokat lát el a Felix Promotion-nél az új vezető, Bertók Róbert.

Bertók Róbert és Szili István.jpg


„Az én feladatom most elég sokrétű, hiszen a Felix Promotion első, és elsőszámú versenyzője, Szili István felkészítését is magamra vállaltam. A gálák szervezését is én fogom végezni a jövőben, illetve az ökölvívókkal való kapcsolattartás, és tárgyalás is az én feladatom lesz majd. Egyszóval rendkívül nagy kihívás ez most a számomra, és egyben egy mesés sztori is, amely során a legkisebb lépcsőfokról indulva, versenyzőként, edzőként és szervezőként tapasztalatot gyűjtve eljutottam a legnagyobb hazai, és az egyik legjelentősebb európai menedzseriroda egyik vezetői posztjára. Ennek elmondhatatlanul örülök, és erre nagyon büszke vagyok.” 

Bertók Róbert és a boxélet többi szereplője

Bertók Róbertet eddig független rendezvényszervezőként ismerte a honi küzdősportos élet, amely így a Felix Promotion-ben való szerepvállalása után több kérdést vet fel.

„Azt gondolom, azt is kijelenthetem, hogy mindenkivel jó a kapcsolatom, akivel eddig együtt dolgoztam, vagy bármilyen módon együttműködtem” – töprengett el Bertók. „Félix, és az én üzleti elvem is az, hogy „élni és élni hagyni”. A sportban is, és az üzleti életben is mindenkinek megadom a tiszteletet, és nem restellem elismerni más munkásságát és teljesítményét. Büszke vagyok arra, hogy ez idáig senkivel sem vesztem még össze a rendezvényeim, és szervezéseim során. Nagyszerű azt látni, hogy máris sokan jelentkeznek hozzánk, de mi elsősorban a minőséget szeretnénk majd képviselni, ezért lassan, de biztosan fogunk majd építkezni a boksz területén.”

Közvetlen kapcsolat Rácz Félixszel

Ami a cégtulajdonossal való közvetlen kapcsolatát illeti, arról a következőket mondta a Felix Promotion üzletágvezetője.

„Ami személy szerint Rácz Félixet illeti, az elmúlt nyolc év során még egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy ne tartotta volna a szavát velem szemben, vagy ne segített volna, ha arra kértem. A legelső találkozásunkkor ő már egy befutott menedzser volt, mégsem magas lóról beszélt velem, pedig megtehette volna. Az is természetes, hogy sokan támadták, amikor visszavonult, hiszen így támadhatóvá vált, és hát azért ismerjük a rosszabbik típusú magyar mentalitást is. Azok, akik a versenyzői voltak, szintén elkeseredtek, és volt, aki nyíltan ellene fordult elfelejtve, hogy mennyit segített nekik, még akkor is, ha ez bizonyos esetekben kölcsönösnek is volt mondható.”


„Mindez szerintem ez betudható volt a hirtelen ijedségnek és a bizonytalanságnak is, amit Félix távozásakor érezhettek. Legyünk őszinték, hiába keres valaki egy munkahelyen mondjuk kétmillió forintot havonta, ha egyszer megszűnik a munkaviszonya, úgyis a munkaadót fogják hibáztatni. Egy biztos, soha nem szabadna elfelejteni senkinek, hogy honnan hová jutott el, és kinek a segítségével. Akkor sem, és most sem akarok senki felett pálcát törni, hiszen erre azért van jelentkező bőven, ahogy szoktam olvasni a hozzászólásokat a küzdősport portálokon.”
 
Tervek a jövőben

„Remélem, hogy Félix és én nagy dolgot tudunk majd összehozni a hazai profi boksz történelmében, és sok kiváló sportolónak, mint például Szili Istvánnak, tudunk majd sok sikert, és sok örömöt szerezni. Bízom benne, hogy a jelenleg működő menedzserekkel és mérkőzésszervezőkkel is együtt tudunk majd működni oly módon, hogy ez egy sikeres, és örömteli együttműködés legyen majd, amely során mindenki egyre magasabbra fog jutni, és amely siker tetején maguk a sportolók állnak majd!”

AZ ELIT ALAKULAT Orosháza, 2010


Bertók Róbert és a Felix Promotion iroda következő közös produkciója november 20-án, Orosházán kerül megrendezésre! A programban Rácz Dénes - Török Imre K-1 szuperfight, négyfős K-1 torna, és számos profibox meccs helyet kap. Ringbe lép a "Spártai" Szili István, Kovács Tamás és még sohan mások.

Forrás: monokli.com

SziliBox - Kezdőoldal